5 € Paaskorting* - Code: 5COUPON

Voorwaarden

**Uw tegoedbon ter waarde van € 5 is slechts eenmalig geldig vanaf een minimaal aankoopbedrag van € 39 bij een bestelling tot en met 18-05-2025. Uitbetaling in contanten is niet mogelijk. De actie is niet overdraagbaar en geldt niet in combinatie met andere acties of bij samenwerkingspartners. De voordeelcode moet bij de bestelling worden vermeld. Wanneer het uiteindelijke aankoopbedrag door herroeping lager is dan het vereiste minimale aankoopbedrag, behouden wij ons het recht voor de tegoedbon te annuleren. In dat geval moet de waarde van niet-geretourneerde artikelen volledig worden betaald. De tegoedbon kan niet worden gebruikt voor reeds geplaatste bestellingen. Cadeaubonnen, boeken en tijdschriften zijn uitgesloten van de actie.

10 € Paaskorting* - Code: 10COUPON

Voorwaarden

**Uw tegoedbon ter waarde van € 10 is slechts eenmalig geldig vanaf een minimaal aankoopbedrag van € 69 bij een bestelling tot en met 18-05-2025. Uitbetaling in contanten is niet mogelijk. De actie is niet overdraagbaar en geldt niet in combinatie met andere acties of bij samenwerkingspartners. De voordeelcode moet bij de bestelling worden vermeld. Wanneer het uiteindelijke aankoopbedrag door herroeping lager is dan het vereiste minimale aankoopbedrag, behouden wij ons het recht voor de tegoedbon te annuleren. In dat geval moet de waarde van niet-geretourneerde artikelen volledig worden betaald. De tegoedbon kan niet worden gebruikt voor reeds geplaatste bestellingen. Cadeaubonnen, boeken en tijdschriften zijn uitgesloten van de actie.

Berliner - Krapfen: ganz einfach selber machen!

Rezept-Berliner-Krapfen

Zubereitungszeit: 2,5 h | Schwierigkeitsgrad: Schwierig | Portionen: 6

 

Zutaten

(für ca. 15 Stück)

  • 380 g Mehl

  • 180 ml Milch

  • 30 g Zucker

  • 0,5 Würfel Frischhefe

  • 3 Eigelb

  • 45 g weiche Butter

  • 1 Prise Salz

  • 1 EL Puderzucker

  • Konfitüre zum Füllen

  • Poffertjes/Förtchen-Pfanne und etwas Fett

  • ALTERNATIV: Topf gefüllt mit Fett zum Ausbacken (z. B. 1 Liter Sonnenblumenöl)

Benötigte Utensilien

  • Schüssel

  • Topf

  • Spritzbeutel

Zubereitung

  1. 5 EL warme Milch, 1 Prise Zucker und zerbröckelte Hefe verrühren. Die Mischung ca. 10 Minuten stehen lassen, bis die Hefe anfängt zu gären.

  2. Alle Zutaten mit der Hefemischung verkneten. Etwa 1 Stunde gehen lassen, bis sich das Teigvolumen verdoppelt hat.

  3. Teig kräftig durchkneten und nochmals 30 Min. gehen lassen.

  4. Poffertjes/Förtchen-Pfanne auf mittlerer Stufe mit etwas Fett erhitzen. Teig mit einem Portionierer oder Esslöffel in die Mulden geben, nach kurzer Zeit wenden.

  5. Alternativ Fett in einem Topf auf ca. 170 Grad erhitzen. Teigkugeln formen und portionsweise ca. 2 Minuten frittieren. Dabei wenden.

  6. Nach Belieben, direkt in der Poffertjes/Förtchen-Pfanne Konfitüre mit einem Teelöffel auftragen und mit Teig bedecken.

  7. Alternativ nach dem Abkühlen die Konfitüre mit einem Spritzbeutel seitlich in die Berliner/Krapfen spritzen.

  8. Mit Puderzucker bestreuen.

TIPP: Je länger Du den Teig knetest, desto elastischer und lockerer wird der Teig.

We halen nu uw artikelen op; een moment geduld ...