Bestel nu en betaal geen verzendkosten* - Code: 24VKF

Voorwaarden

*U ontvangt de tegoedbon voor de verzendkosten vanaf een minimaal aankoopbedrag van € 39 eenmalig bij een bestelling tot en met 18-04-2024. Vrachtkosten zijn hiervan uitgezonderd. Uitbetaling in contanten is niet mogelijk. De actie is niet overdraagbaar en geldt niet in combinatie met andere acties of bij samenwerkingspartners. De voordeelcode moet bij de bestelling worden vermeld. De tegoedbon kan niet worden gebruikt voor reeds geplaatste bestellingen.

logo

Verlichting & lampen

33 artikel(en)
Sorteren op

Koopadvies

Welke soorten verlichting zijn er?

Hoe een ruimte verlicht is, heeft niet alleen invloed op onze waarneming, maar ook op onze stemming. Daarom is de vraag naar de ideale verlichting niet zo eenvoudig te beantwoorden. Over het algemeen kunnen verschillende soorten verlichting worden onderscheiden:

Basisverlichting (Algemene verlichting)

de algemene helderheid in de ruimte, meestal gecreëerd door plafondlampen en afhankelijk van de lichtkleur verschillende effecten kan genereren

Secundaire verlichting

Alle lichtbronnen zoals tafellampen of nachtlampen, die niet in de eerste plaats bedoeld zijn om de hele ruimte te verlichten, maar om specifieke gebieden sterker te verlichten (bijvoorbeeld als functioneel licht of oriëntatielicht) of te accentueren (als sfeerverlichting)

Direct licht

Het verlicht specifieke gebieden of objecten om ze beter te kunnen zien (bijvoorbeeld leesstoel, knutseltafel)

Indirect licht

Het reflecteert bepaalde gebieden om een warme, gezellige sfeer te creëren (bijvoorbeeld wandlampen)