Hotline 03/710.82.22

Koop op Rekening

Veilig winkelen (SSL)

ContactCatalogus aanvragenDirect uit de catalogus bestellen Français
Menu

U heeft nog geen artikel toegevoegd

Verzendkosten
0,00 €
Totaal  Incl. BTW.
0,00 €

*U ontvangt de tegoedbon voor de verzendkosten vanaf een minimaal aankoopbedrag van € 35 eenmalig bij een bestelling tot en met 06-06-2023. Vrachtkosten zijn hiervan uitgezonderd. Uitbetaling in contanten is niet mogelijk. De actie is niet overdraagbaar en geldt niet in combinatie met andere acties of bij samenwerkingspartners. De voordeelcode moet bij de bestelling worden vermeld. De tegoedbon kan niet worden gebruikt voor reeds geplaatste bestellingen.

Binnenklimaat (118 items)

Meer weergeven

Luchtverfrissers en tochtstoppers: manieren om het binnenklimaat te verbeteren


Bij het woord klimaat denken veel mensen aan het buitenklimaat. Klimaat wordt vooral geassocieerd met de natuur, het broeikaseffect, klimaatverandering, windmolens en zonnepanelen. Minder bekend is het binnenklimaat terwijl deze ook erg belangrijk is. Zo valt onder het binnenklimaat van uw huis bijvoorbeeld de hoeveelheid stof die in uw huis aanwezig is, hoe de lucht binnen ruikt, de luchtkwaliteit van alle kamers en zelfs eventuele allergieën die binnenshuis kunnen optreden. Hoog tijd om even stil te staan bij het binnenklimaat en hoe en met welke apparaten zoals luchtverfrissers u deze kunt verbeteren.

Wat is een binnenklimaat?


Een binnenklimaat is de atmosferische omstandigheden in overdekte leefomgevingen zoals gebouwen en huizen. Temperatuur, luchtvochtigheid en windsnelheid vallen onder deze atmosferische omstandigheden. Een binnenklimaat kan verschillen per gebouw of huis. Zo kan het ene huis vochtig en koud zijn terwijl het andere huis juist fris en warm is. Daarom zijn ook verschillende apparaten (luchtverfrissers, luchtreinigers of tochtstoppers nodig om het ideale binnenklimaat te handhaven. Volgens experts heeft een ideaal binnenklimaat:

  • Een temperatuur tussen de 18 en 22 graden
  • Een luchtvochtigheid rond de 50%
  • Een goede ventilatie

Welke producten kunt u gebruiken om uw binnenklimaat te verbeteren?


Wijkt uw huidige binnenklimaat af van het ideaal? Dan is het misschien een goed idee om uw lucht binnenshuis te verbeteren. Dit kan het snelst en makkelijkst als u weet wat de verbeterpunten zijn en welke binnenklimaat producten oplossingen kunnen bieden.

  • Is er bijvoorbeeld te veel tocht binnen waardoor de temperatuur lager is dan de ideale 18 graden? Dan kunnen tochtstoppers voor uw ramen ervoor zorgen dat er geen wind van buiten meer naar binnenkomt.
  • Ruikt de lucht op uw wc of in uw kledingkast niet zo fris? Koop dan luchtverfrissers of een ontvochtiger om deze beter te laten ruiken.

Uw binnenklimaat verbeteren is helemaal van belang als u of uw huisgenoten een allergie hebben. Ook al is uw huis helemaal schoon, onzichtbare deeltjes stof of de luchtvochtigheid kunnen toch een effect hebben op uw slijmvlies en een allergische reactie veroorzaken. Een luchtreiniger kan daartegen helpen. Dit apparaat helpt namelijk om pollen, huisstofmijt, stof en andere luchtvervuilers uit de lucht weg te filteren.

Luchtverfrissers: welke zijn er en waar moet u op letten bij het aanschaffen?


De kwaliteit van het binnenklimaat van uw kamer of zelfs van uw hele flat of huis wordt vooral bepaald door de luchtkwaliteit. Luchtverfrissers zijn daarom een handige binnenklimaat verbeteraar, vooral als uw huis verder goed geïsoleerd is.

Er zijn verschillende soorten luchtverfrissers. Zo zijn er sprays en verstuivers die er met één spraytje al voor kunnen zorgen dat er een fijne frisse lucht in uw huis blijft hangen. Dit zijn vooral handige luchtverfrissers voor uw slaapkamer. Ook zijn er hangers en luchtverfrissers voor het stopcontact die continu slechte luchtjes bestrijden.

Het belangrijkste om op te letten bij het bestellen van een luchtverfrisser is welke geur deze afgeeft. Een aangename lucht in uw interieur zorgt ervoor dat mensen met een positief gevoel uw huis betreden. U kunt een selectie aan luchtverfrissers gemakkelijk en snel bij ons online kopen.