Ontvang nu €5 korting* - Voordeelcode: MH245

Voorwaarden

*Uw tegoedbon ter waarde van € 5 is slechts eenmalig geldig vanaf een minimaal aankoopbedrag van € 39 bij een bestelling tot en met 26-05-2024. Uitbetaling in contanten is niet mogelijk. De actie is niet overdraagbaar en geldt niet in combinatie met andere acties of bij samenwerkingspartners. De voordeelcode moet bij de bestelling worden vermeld. Wanneer het uiteindelijke aankoopbedrag door herroeping lager is dan het vereiste minimale aankoopbedrag, behouden wij ons het recht voor de tegoedbon te annuleren. In dat geval moet de waarde van niet-geretourneerde artikelen volledig worden betaald. De tegoedbon kan niet worden gebruikt voor reeds geplaatste bestellingen. Cadeaubonnen, boeken en tijdschriften zijn uitgesloten van de actie.

logo

Dierenbenodigdheden

29 artikel(en)
Sorteren op

Aankoopgids - Dierenbenodigdheden

Welke dierenbenodigdheden heb ik nodig voor het aanschaffen van een huisdier?

Dit hangt natuurlijk in de eerste plaats af van het dier dat je wilt aanschaffen. Grotere huisdieren zoals honden en katten hebben van nature heel andere behoeften dan kleine huisdieren zoals konijnen, cavia's of vogels.

Huisdierenbenodigdheden voor katten

Veruit het populairste huisdier in dit land is de kat. Ongeveer 17 miljoen huiskatten leven in Duitse huishoudens en zorgen met hun vaak speelse, maar soms ook knuffelige aard voor een onderhoudende en harmonieuze interactie. Een vereiste hiervoor is dat de pluizige viervoeter alles heeft om aan zijn basisbehoeften te voldoen. Bij katten is vooral het bevredigen van de aangeboren behoefte aan spelen en jagen belangrijk. Met speelgoed uit ons assortiment voor katten kunnen de viervoeters alleen of samen met u spelen. Ideaal voor een spel met z'n tweeën is interactief kattenspeelgoed zoals "Flippity Fish", waarbij u een bewegende vis aan een hengel kunt laten bungelen en uw huiskat uitdaagt om de buit te vangen. Op deze manier kan uw kat overtollige energie kwijt, is hij in balans en duidelijk gelukkiger.

Een absolute aanrader voor toekomstige kattenbezitters is de aanschaf van een krabpaal, zoals ons model "Kaktus". Vooral huiskatten kunnen hun scherpe klauwen aan deze decoratieve krabpaal slijpen, omdat deze klauwen door gebrek aan buitenruimte niet op natuurlijke wijze afslijten. Zo blijven deuren, muren en banken intact. Omdat katten zeer nette dieren zijn, moet u uw huisdier minstens één, maar liever nog twee kattenbakken ter beschikking stellen. Soms kan er iets naast gaan. Daarvoor hebben we handige kattenbakmatten in ons assortiment: deze matten vangen kattenbakvulling veilig op voor de ingang van de kattenbak en maken zo een hygiënische verwijdering mogelijk. Ook moeten er op verschillende plaatsen in huis voer- en drinkbakken zijn. Een echte verlichting in het werk is onze voerbak, die automatisch met water bijvult. Ten slotte heeft uw kat een rustige plek nodig om te ontspannen en te slapen. Ideaal hiervoor zijn de zachte fleecedekens voor dieren of de kattenhangmat uit ons assortiment - beide zijn zeer geliefd bij katten.

Hondenbenodigdheden

Honden staan qua populariteit als huisdier direct achter katten. Hun behoeften zijn vergelijkbaar met die van huiskatten, maar verschillen op verschillende punten aanzienlijk, wat natuurlijk ook tot uiting komt in de benodigdheden voor honden. Het grootste verschil is waarschijnlijk dat honden, in tegenstelling tot katten, meerdere keren per dag naar buiten moeten om hun behoefte te doen en hun bewegingsdrang te bevredigen. Belangrijkste dierenaccessoires zijn daarom een halsband en een riem. Vooral bij slecht weer kan een hondenjas of een regenjas voor honden handig zijn. Het houdt het dier lekker warm en het vacht droog. Wordt uw viervoeter toch nat, dan kunt u hem met een zachte hondendoek uit ons assortiment weer droogwrijven. Tijdens langere uitstapjes moet u af en toe uw hond water aanbieden. Hiervoor is een inklapbare kom uit onze winkel handig. Deze kan gemakkelijk in een rugzak worden vervoerd en kan indien nodig snel worden uitgeklapt en met water worden gevuld. Voor thuis zijn vaste kommen voor water en dierenvoeding ideaal. Een verademing voor de rug is bijvoorbeeld onze kom met geïntegreerde handgreep, die bukken overbodig maakt.

Het is belangrijk dat u voor uw hond een rustige plek creëert waar hij zich kan terugtrekken. Naast de hondenmand kan dit een dierenkleed, een gezellige dierenbank of - perfect voor op het balkon of in de tuin - een hondenstrandstoel zijn. Als de hond op bed of op de bank wil liggen, is het afhankelijk van de grootte en het ras handig om een hondenoprit te plaatsen. Deze vergemakkelijkt het klimmen voor de viervoeter en ontlast de gewrichten - ook onderweg, want de meeste hellingen kunnen goed in de auto worden opgeborgen en meegenomen. Als hondenbezitter zult u er ook niet onderuit komen om uw huisdier af en toe te wassen. Vooral na uitstapjes in het bos en op modderige weilanden is een hondenborstel daarom een echte opluchting.

Vogelbenodigdheden

Om van het aanzicht van dieren te genieten, hoeft u niet meteen een viervoeter aan te schaffen. Een mooie alternatief is het voeren van wilde vogels op het balkon of in de tuin. Met ons vogelassortiment van de voerstation tot het vogelhuisje en de vogeldrinkbak nodigt u vinken, mussen, mezen en merels uit om ze ongestoord te kunnen bekijken. Ideaal voor het balkon zijn hangende voederhuisjes en voedersilo's. Of u nu kiest voor een klassiek, rustiek houten huis, een voerplaats in de vorm van een peer of een moderne voersilo, is helemaal aan uw smaak overgelaten. Als u meer ruimte hebt, kunt u een staande voer- of waterdispenser voor de wilde dieren plaatsen. Ook hier kunt u kiezen tussen eerder moderne voederplaatsen van eenvoudig metaal en rustieke modellen in een decoratieve nostalgische look, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. De keuze van het vogelhuisje of de vogeldrinkbak heeft overigens geen invloed op de vogels. De dieren kiezen hun voerplek op basis van de smaak van het aangeboden diervoeder en of er geen gevaren (vooral katten) in de buurt zijn.

Insectenhotels

In opgeruimde tuinen vinden wilde dieren zoals de wilde bij bijna geen nestmogelijkheden meer. Met een insectenhotel biedt u deze nuttige tuinbewoners een veilige schuilplaats. De decoratieve huizen zijn uitgerust met hout en bamboebuizen die insecten graag gebruiken om eieren te leggen en die hen bescherming bieden tegen vijanden. U kunt de insectenhotels uit ons assortiment zowel op het balkon als in de tuin ophangen en zo een waardevolle bijdrage leveren aan de bescherming van insecten.