Ontvang nu €5 korting** - Voordeelcode: MH245

Voorwaarden

*Uw tegoedbon ter waarde van € 5 is slechts eenmalig geldig vanaf een minimaal aankoopbedrag van € 39 bij een bestelling tot en met 23-06-2024. Uitbetaling in contanten is niet mogelijk. De actie is niet overdraagbaar en geldt niet in combinatie met andere acties of bij samenwerkingspartners. De voordeelcode moet bij de bestelling worden vermeld. Wanneer het uiteindelijke aankoopbedrag door herroeping lager is dan het vereiste minimale aankoopbedrag, behouden wij ons het recht voor de tegoedbon te annuleren. In dat geval moet de waarde van niet-geretourneerde artikelen volledig worden betaald. De tegoedbon kan niet worden gebruikt voor reeds geplaatste bestellingen. Cadeaubonnen, boeken en tijdschriften zijn uitgesloten van de actie.

logo

Desinfectiemiddelen

3 artikel(en)
Sorteren op

Desinfectiemiddelen - Veelgestelde vragen

Welke soorten desinfectiemiddelen zijn er?

Bij desinfectiemiddelen wordt onderscheid gemaakt tussen middelen voor handdesinfectie en oppervlaktedesinfectie. Middelen voor handdesinfectie zijn meestal gebaseerd op alcoholen zoals ethanol of isopropanol, omdat deze stoffen effectief zijn tegen verschillende soorten ziektekiemen zoals bacteriën, virussen of schimmels en ze zijn ook goed voor de huid. Desinfectiemiddelen voor oppervlaktedesinfectie bevatten daarentegen vaak aldehyden, chlooraminen of kationactieve stoffen. Hoewel deze zorgen voor betrouwbare vermindering van ziektekiemen op oppervlakken zoals leuningen, tafels of toiletten, zijn ze niet geschikt voor direct huidcontact, omdat ze allergische reacties, huidirritaties en huidbeschadigingen kunnen veroorzaken.

Naast het onderscheid tussen handdesinfectie en oppervlaktedesinfectie zijn desinfectiemiddelen ingedeeld in verschillende werkzaamheidscategorieën. Deze hebben voornamelijk betrekking op hun effectiviteit tegen virussen. De basis wordt gelegd door "beperkt virucide" werkzame middelen. Ze zijn effectief tegen omhulde virussen zoals het coronavirus of het griepvirus. Een nog recentere categorie is "beperkt virucide PLUS". Deze desinfectiemiddelen zijn effectief tegen omhulde virussen en ook tegen Noro-, Rota- en Adenovirussen. De hoogste werkzaamheidscategorie op dit moment is "virucide". Middelen met deze classificatie maken zowel omhulde als onomhulde virussen zoals Enterovirussen en Coxsackievirussen onschadelijk.

Tip: Desinfectiemiddelen die ook effectief zijn tegen bacteriën en schimmels, herkent u aan de extra aanduidingen "bacteriedodend" en "schimmeldodend".

Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur zijn desinfectiemiddelen ook verkrijgbaar in verschillende vormen. Populair zijn kleine flesjes met desinfectiespray of desinfectiegel die gemakkelijk in uw hand- of jaszak kunnen worden meegenomen. Ze bieden een snelle en eenvoudige handdesinfectie onderweg. Als u liever geen flesje meedraagt, is een armband misschien een alternatief. Hierin kan een paar milliliter desinfectiemiddel worden gedaan dat met een druk op de hand kan worden verdeeld wanneer dat nodig is. Welke variant u ook verkiest, in onze categorie voor gezondheids- en verzorgingsproducten vindt u een ruime selectie desinfectiemiddelen en accessoires zoals handschoenen tegen gunstige prijzen.