Ontvang nu € 5 korting* - Voordeelcode: 5MHBE

Voorwaarden

*Uw tegoedbon ter waarde van € 5 is slechts eenmalig geldig vanaf een minimaal aankoopbedrag van € 39 bij een bestelling tot en met 28-04-2024. Uitbetaling in contanten is niet mogelijk. De actie is niet overdraagbaar en geldt niet in combinatie met andere acties of bij samenwerkingspartners. De voordeelcode moet bij de bestelling worden vermeld. Wanneer het uiteindelijke aankoopbedrag door herroeping lager is dan het vereiste minimale aankoopbedrag, behouden wij ons het recht voor de tegoedbon te annuleren. In dat geval moet de waarde van niet-geretourneerde artikelen volledig worden betaald. De tegoedbon kan niet worden gebruikt voor reeds geplaatste bestellingen. Cadeaubonnen, boeken en tijdschriften zijn uitgesloten van de actie.

Of ontvang nu € 10 korting* - Voordeelcode: 10MHBE

Voorwaarden

*Uw tegoedbon ter waarde van € 10 is slechts eenmalig geldig vanaf een minimaal aankoopbedrag van € 69 bij een bestelling tot en met 28-04-2024. Uitbetaling in contanten is niet mogelijk. De actie is niet overdraagbaar en geldt niet in combinatie met andere acties of bij samenwerkingspartners. De voordeelcode moet bij de bestelling worden vermeld. Wanneer het uiteindelijke aankoopbedrag door herroeping lager is dan het vereiste minimale aankoopbedrag, behouden wij ons het recht voor de tegoedbon te annuleren. In dat geval moet de waarde van niet-geretourneerde artikelen volledig worden betaald. De tegoedbon kan niet worden gebruikt voor reeds geplaatste bestellingen. Cadeaubonnen, boeken en tijdschriften zijn uitgesloten van de actie.

logo

Rote-Bete-Suppe

Rezept Rote-Beete-Suppe

 50 Min.      Leicht      4

Zutaten

  • 1 Zwiebel

  • 1 Knoblauchzehe

  • 150 g mehlige Kartoffeln

  • 400 g rote Bete (frisch)

  • 1 EL Butter

  • 800 ml Gemüsebrühe

  • 1-2 EL Weißweinessig

  • Gewürze: Salz, Pfeffer, Piment, Kreuzkümmel, 1 Lorbeerblatt

  • 1 EL Tafelmeerrettich

  • 100 ml Schlagsahne

  • wahlweise Toppings: Kürbiskerne, Kresse, etc.

Zubereitung

  1. Zwiebel und Knoblauch schälen und in kleine Würfel schneiden. Kartoffel und rote Bete putzen, schälen und in kleine Würfel schneiden.

  2. In einem großen Topf Butter erhitzen und Zwiebeln darin glasig dünsten. Den Knoblauch, die Kartoffeln und rote Bete hinzufügen und kurz mitdünsten.

  3. Das Gemüse mit der Gemüsebrühe aufgießen, je eine Prise der Gewürze, den Essig sowie das Lorbeerblatt hinzugeben.

  4. Nach Ablauf der Zeit das Lorbeerblatt aus der Suppe nehmen, mit dem Meerrettich würzen und alles pürieren.

  5. Abschließend mit der Sahne aufgießen und nochmals kurz aufkochen lassen. Ist die Suppe zu dickflüssig, kann etwas Gemüsebrühe hinzugegeben werden.
    TIPP: Die Rote-Bete-Suppe mit gerösteten Kürbiskernen oder frischer Kresse garnieren.

Benötigte Utensilien

  • Sparschäler

  • Großer Kochtopf

  • Pürierstab