Ontvang nu € 5 korting* - Voordeelcode: 5MHBE

Voorwaarden

*Uw tegoedbon ter waarde van € 5 is slechts eenmalig geldig vanaf een minimaal aankoopbedrag van € 39 bij een bestelling tot en met 28-04-2024. Uitbetaling in contanten is niet mogelijk. De actie is niet overdraagbaar en geldt niet in combinatie met andere acties of bij samenwerkingspartners. De voordeelcode moet bij de bestelling worden vermeld. Wanneer het uiteindelijke aankoopbedrag door herroeping lager is dan het vereiste minimale aankoopbedrag, behouden wij ons het recht voor de tegoedbon te annuleren. In dat geval moet de waarde van niet-geretourneerde artikelen volledig worden betaald. De tegoedbon kan niet worden gebruikt voor reeds geplaatste bestellingen. Cadeaubonnen, boeken en tijdschriften zijn uitgesloten van de actie.

Of ontvang nu € 10 korting* - Voordeelcode: 10MHBE

Voorwaarden

*Uw tegoedbon ter waarde van € 10 is slechts eenmalig geldig vanaf een minimaal aankoopbedrag van € 69 bij een bestelling tot en met 28-04-2024. Uitbetaling in contanten is niet mogelijk. De actie is niet overdraagbaar en geldt niet in combinatie met andere acties of bij samenwerkingspartners. De voordeelcode moet bij de bestelling worden vermeld. Wanneer het uiteindelijke aankoopbedrag door herroeping lager is dan het vereiste minimale aankoopbedrag, behouden wij ons het recht voor de tegoedbon te annuleren. In dat geval moet de waarde van niet-geretourneerde artikelen volledig worden betaald. De tegoedbon kan niet worden gebruikt voor reeds geplaatste bestellingen. Cadeaubonnen, boeken en tijdschriften zijn uitgesloten van de actie.

logo

Zimtsterne

Rezept Zimtsterne

Zubereitungszeit: 45 Min (+ 1 h. Kühlzeit) | Schwierigkeitsgrad: Leicht | Portionen: 40-50 Stück 

Zutaten

  • 3 Eiweiße (Größe M)

  • 250 g Puderzucker

  • 400 g Mandeln

  • 1 Pck. Vanillezucker

  • 1-2 TL Zimt

  • 1 TL Kakaopulver

Zubereitung

  1. Eiweiße mind. 1 Minute steif schlagen. Sobald die Masse steif ist, 225 g des Puderzuckers unter weiterem Schlagen dazu sieben. Für die spätere Glasur ca. 4 EL der Masse beiseitestellen.

  2. Für den Nussteig, in die restliche Masse Mandeln, Zimt, Vanillezucker und Kakaopulver unterrühren. Den fertigen Teig abdecken und für mind. 1 h im Kühlschrank kalt stellen.

  3. Den Backofen auf 150 °C vorheizen.

  4. Den Teig auf einer mit Puderzucker bestäubten Arbeitsfläche ca. 0,5-1 cm dick ausrollen. Sterne ausstechen und auf einem Backblech verteilen.
    TIPP: Um ein Ankleben des Teigs an den Ausstechern zu verhindern, diese regelmäßig in Puderzucker tauchen oder auswaschen.

  5. Die Zimtsterne mit der beiseitegestellten Baisermasse bestreichen.

  6. Zimtsterne auf unterer Schiene für ca. 10-15 Minuten backen. Sobald diese anfangen sich zu verfärben, sind sie fertig.

  7. Aus dem Ofen holen und abkühlen lassen. Fertig!

Benötigte Utensilien

  • Rührschüssel

  • Handmixer

  • Plätzchenausstecher in Sternform

  • Teigroller

  • Backpinsel