Ontvang nu €5 korting* - Voordeelcode: MH245

Voorwaarden

*Uw tegoedbon ter waarde van € 5 is slechts eenmalig geldig vanaf een minimaal aankoopbedrag van € 39 bij een bestelling tot en met 26-05-2024. Uitbetaling in contanten is niet mogelijk. De actie is niet overdraagbaar en geldt niet in combinatie met andere acties of bij samenwerkingspartners. De voordeelcode moet bij de bestelling worden vermeld. Wanneer het uiteindelijke aankoopbedrag door herroeping lager is dan het vereiste minimale aankoopbedrag, behouden wij ons het recht voor de tegoedbon te annuleren. In dat geval moet de waarde van niet-geretourneerde artikelen volledig worden betaald. De tegoedbon kan niet worden gebruikt voor reeds geplaatste bestellingen. Cadeaubonnen, boeken en tijdschriften zijn uitgesloten van de actie.

logo

Leckere Gemüselasagne

Rezept Gemüselasagne

 Zubereitungszeit: 90 Min | Schwierigkeitsgrad: Mittel | Portionen: 4

Zutaten

  • 1 Zwiebel

  • 2 Knoblauchzehen

  • 1 Zucchini

  • 400g Brokkoli

  • je 1 rote und gelbe Paprikaschote

  • 2 EL Öl

  • 1 EL Zucker

  • 1 Dose (200ml) stückige Tomaten

  • Salz und Pfeffer

  • 1-2 TL getrocknete Kräuter

  • 30g Butter oder Margarine

  • 30g Mehl

  • 150ml Gemüsebrühe

  • 300ml Milch

  • 125g geriebener Goudakäse

  • geriebene Muskatnuss

  • 9 Lasagneplatten nach Wahl zusätzlich:

  • 200g Champignons

  • 1 Möhre

Zubereitung

  1. Zwiebel und Knoblauch kleinschneiden/ feinhacken. Zucchini, Möhre, Champignons und Brokkoli abwaschen. Paprika entkernen und alles klein schneiden.

  2. ÖL in Pfanne erhitzen und Zwiebel/ Knoblauch andünsten. Gemüse beifügen und ca. 5 min leicht anbraten.

  3. Danach mit den Tomaten ablöschen und aufkochen.

  4. Mit Salz, Pfeffer (oder anderen Gewürzen) würzen und Kräuter einrühren.

  5. Fett erhitzen, Mehl darin anschwitzen, mit Brühe/ Milch ablöschen und anschließend ca. 5 min köcheln. Währenddessen 50g Käse einrühren.

  6. Danach nochmals würzen.

  7. Auflaufform anfetten. Abwechselnd die Soße, Lasagneplatten und das Gemüse darin schichten. Lasagneplatten und Gemüse sollte am Ende oben sein.

  8. Restlichen Käse darüber streuen.

  9. Im vorgeheizten Backofen 200 Grad Umluft ca. 35 min backen.

Benötigte Utensilien

  • Schneidebrett

  • Schneidemesser

  • Topf

  • Auflaufform