Ontvang nu €5 korting* - Voordeelcode: MH245

Voorwaarden

*Uw tegoedbon ter waarde van € 5 is slechts eenmalig geldig vanaf een minimaal aankoopbedrag van € 39 bij een bestelling tot en met 26-05-2024. Uitbetaling in contanten is niet mogelijk. De actie is niet overdraagbaar en geldt niet in combinatie met andere acties of bij samenwerkingspartners. De voordeelcode moet bij de bestelling worden vermeld. Wanneer het uiteindelijke aankoopbedrag door herroeping lager is dan het vereiste minimale aankoopbedrag, behouden wij ons het recht voor de tegoedbon te annuleren. In dat geval moet de waarde van niet-geretourneerde artikelen volledig worden betaald. De tegoedbon kan niet worden gebruikt voor reeds geplaatste bestellingen. Cadeaubonnen, boeken en tijdschriften zijn uitgesloten van de actie.

logo

Insectenhotels

Helaas zijn er momenteel geen producten in deze categorie. Neem een kijkje in onze shop en vind de producten die u zoekt.

Koopgids - Insectenhotels

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een insectenhotel?

Om ervoor te zorgen dat zowel jij als de toekomstige bewoners van het insectenhotel er lang plezier van zullen hebben, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de verschillende secties van het hotel compact gevuld zijn of voorzien zijn van een rooster, zodat het vulmateriaal niet naar buiten kan vallen of weggeblazen kan worden door de wind. Het vulmateriaal zelf moet in goede staat en onbeschadigd zijn. Plantenstengels zoals bamboe of riet moeten afgeronde randen hebben en vrij zijn van splinters, anders zullen metselbijen en andere dieren ze niet koloniseren.

Bijen en andere insecten geven de voorkeur aan gaten in gedroogd hout, mits de gaten zijn geboord in langsrichting van het hout, zodat ze dwars op de vezels lopen. De dieren kiezen alleen zeer schone boorgaten, want rafelige gaten waar mogelijk nog kleine en scherpe houtspaanders in zitten, kunnen hun gevoelige vleugels beschadigen en worden daarom consequent vermeden. Het hout moet in principe hardhout zijn, zoals eiken of beuken, en goed gedroogd zijn om latere scheuren in de geboorde gangen te voorkomen. Zachthout scheurt daarentegen gemakkelijker en kan dan door water opzwellen, wat de insectenbroed bedreigt.