Bestel nu en betaal geen verzendkosten* - Code: 24VKF

Voorwaarden

*U ontvangt de tegoedbon voor de verzendkosten vanaf een minimaal aankoopbedrag van € 39 eenmalig bij een bestelling tot en met 18-04-2024. Vrachtkosten zijn hiervan uitgezonderd. Uitbetaling in contanten is niet mogelijk. De actie is niet overdraagbaar en geldt niet in combinatie met andere acties of bij samenwerkingspartners. De voordeelcode moet bij de bestelling worden vermeld. De tegoedbon kan niet worden gebruikt voor reeds geplaatste bestellingen.

logo

Kookbestek

37 artikel(en)
Sorteren op

Kookgerei - Veelgestelde vragen

Wat voor soort kookgerei is er?

Voor de bereiding van allerlei soorten gerechten zijn er verschillende keukengerei die het roeren, kloppen en omdraaien, hakken en verdelen, opscheppen en portioneren vergemakkelijken. Elk stuk heeft daarbij een specifieke functie:

Kooklepel is een echte allrounder, omdat je er alles mee kunt roeren, van cakebeslag tot pastasaus. Handig: dankzij de lange steel kun je zelfs kokende vloeistoffen roeren zonder jezelf te verbranden. Naast de klassieke ovaalvormige lepels is er ook de variant met afgeronde hoeken. Spatels zijn verkrijgbaar in rechte of gebogen vorm. Ze maken het gemakkelijk om vlees, groenten of eiergerechten zoals omelet of pannenkoeken in de pan om te draaien.

Keukentangen ondersteunen je bij het grillen en braden, maar ook bij het omdraaien en serveren van worstjes en vlees of bij het opmaken van salades. Overigens wordt gezegd dat een schnitzel alleen boterzacht en sappig wordt als het vooraf is bewerkt met een vlees- of schnitzelklopper. En ook voor bijgerechten zijn er keukenhulpmiddelen: of het nu aardappelpuree of erwtjespuree is, met een pureestamper kun je bijna alle soorten groenten tot een smakelijk bijgerecht verwerken. Afhankelijk van je smaak kan deze grof of fijn zijn, maar altijd lekker.

Als je van soep houdt, heb je zeker een soeplepel nodig. Hiermee kun je soepen en andere hete (en koude) vloeistoffen gemakkelijk overscheppen en portioneren. Veel soeplepels hebben een gebogen steel aan het uiteinde, waarmee je de lepel in de pan kunt hangen zonder dat hij wegglijdt.

Kloppers zijn de handmatige versie van een keukenmachine en bijna even effectief. Of het nu sauzen, dressings, crèmes, eiwitten of slagroom zijn, met een beetje handigheid en spierkracht kun je de gewenste ingrediënten tot een gelijkmatige massa opkloppen. Voor degenen die graag bakken, zijn deegschrapers en een deegroller ook aan te bevelen. Terwijl de deegschraper helpt bij het verdelen van het deeg, rolt de deegroller het deeg uit tot de gewenste dikte, ideaal voor pizza of koekjes.

Velen van deze keukenhulpmiddelen zijn niet alleen afzonderlijk verkrijgbaar, maar ook in handige sets.