Exclusieve actiedagen: 15% korting* - Code: 1502MH

Personenweegschalen

14 artikel(en)
Sorteren op

Koopgids - Personenweegschalen

Waar moet ik op letten bij het kopen van een personenweegschaal?

Als je broek na de vakantie een beetje knelt, zijn zoetigheden tijdelijk verboden en wordt beweging aangemoedigd om snel je persoonlijke ideale gewicht weer te bereiken. Een handige metgezel op deze reis is een personenweegschaal. Hiermee kun je jezelf thuis in alle rust wegen en zo je voortgang bij het afvallen controleren. Maar niet alleen voor degenen die willen afvallen is het aanschaffen van een weegschaal zinvol. Volgens artsen kunnen ook alle andere mensen - jong of oud - profiteren van regelmatige gewichtscontrole. Want lichaamsgewicht is nauw verbonden met onze gezondheid en ons welzijn, waardoor wegen op verschillende manieren zinvol is. Maar welke personenweegschaal is de juiste voor jou? Met de ruime keuze aan weegschalen en talloze functies is de keuze voor een model niet eenvoudig. Daarom vertellen we je waar je op moet letten bij het kopen van een weegschaal.

Ten eerste moet je je afvragen of je alleen je gewicht wilt meten of ook andere waarden zoals je BMI en/of lichaamsvetpercentage met de personenweegschaal wilt vastleggen. Voor regelmatige gewichtscontrole volstaat meestal een eenvoudige mechanische of digitale personenweegschaal zonder extra functies. Beide leveren snelle en betrouwbare meetresultaten. Het digitale type biedt vaak echter de mogelijkheid om gegevens van meerdere personen op te slaan, zodat het hele gezin hun gewichtsverloop kan bijhouden. Als je naast je lichaamsgewicht andere waarden wilt meten, is het aanschaffen van een lichaamsvetschaal zinvol. Deze geeft niet alleen je lichaamsgewicht weer, maar geeft ook inzicht in de gedetailleerde samenstelling ervan. Hieronder valt onder andere de verdeling van lichaamsvet, botmassa, spiermassa en water. Lichaamsvetschalen zijn altijd digitaal en beschikken soms over een smartphone-app waarmee je de gemeten gegevens nog gedetailleerder kunt analyseren.

Als je vanwege verminderd zicht de cijfers op het gewichtsdisplay niet goed kunt lezen, is het raadzaam om een digitaal model met extra grote cijfers of een sprekende personenweegschaal aan te schaffen. Deze laatste meldt automatisch en duidelijk verstaanbaar je gewicht na de meting en maakt het aflezen dus overbodig.

Ongeacht of je de voorkeur geeft aan een digitale of mechanische personenweegschaal, is het bij aankoop absoluut noodzakelijk om te letten op de maximale belastbaarheid. De meeste personenweegschalen zijn ontworpen voor een lichaamsgewicht tot 130 kilogram. Sommige modellen van fabrikanten zoals Korona of Soehnle kunnen zelfs tot 180 kg dragen. In de beschrijving van onze gezondheidsartikelen vind je deze en vele andere gegevens die belangrijk zijn voor het kiezen van de juiste weegschaal.

Tenslotte moet een personenweegschaal er ook visueel aantrekkelijk uitzien, omdat deze meestal direct in het zicht staat. Naast modellen van kunststof met of zonder chromen ring zijn er weegschalen gemaakt van warme en duurzame natuurlijke materialen zoals bamboe of glas verkrijgbaar. Of je nu kiest voor een kunststof-, houten- of glazen weegschaal, is helemaal aan jouw smaak overgelaten - in de online winkel van Huis & Comfort hebben we verschillende modellen met aantrekkelijke ontwerpen voor je klaarstaan.