Ontvang nu €5 korting* - Voordeelcode: MH245

Voorwaarden

*Uw tegoedbon ter waarde van € 5 is slechts eenmalig geldig vanaf een minimaal aankoopbedrag van € 39 bij een bestelling tot en met 26-05-2024. Uitbetaling in contanten is niet mogelijk. De actie is niet overdraagbaar en geldt niet in combinatie met andere acties of bij samenwerkingspartners. De voordeelcode moet bij de bestelling worden vermeld. Wanneer het uiteindelijke aankoopbedrag door herroeping lager is dan het vereiste minimale aankoopbedrag, behouden wij ons het recht voor de tegoedbon te annuleren. In dat geval moet de waarde van niet-geretourneerde artikelen volledig worden betaald. De tegoedbon kan niet worden gebruikt voor reeds geplaatste bestellingen. Cadeaubonnen, boeken en tijdschriften zijn uitgesloten van de actie.

logo

Herbruikbare koffiefilters

6 artikel(en)
Sorteren op

Milieuvriendelijk en praktisch: aromatische koffie zetten met een permanente koffiefilter

Koffie is een van de favoriete dranken van de Duitsers. Bijna elke voorraadkast bevatte decennialang traditionele koffiefilters, totdat deze bijna werden verdrongen door koffiecapsules, pads en espressomachines. Maar sinds Coffee-Stores en door de eigenaar beheerde koffiebranders als paddenstoelen uit de grond schieten, is filterkoffie weer in de mode. Een duurzame levensstijl is ook trendy, en daar komen herbruikbare koffiefilters goed van pas.

In welke varianten zijn permanente koffiefilters verkrijgbaar?

Meestal zijn permanente koffiefilters gemaakt van roestvrij staal dat is verwerkt tot een delicaat, netachtig weefsel. Sommige modellen zijn ook bedekt met een laagje goud. Dit zou het schoonmaken vergemakkelijken. Een klassieker onder de permanente koffiefilters is de porseleinen variant die in combinatie met papieren filterzakjes wordt gebruikt. De "French Press" is ook een permanente koffiefilter. Dit is een glazen kan waarin de gemalen koffie direct met kokend water wordt overgoten. Met behulp van een stempelachtig zeefje wordt de in het water opgeloste koffie naar de bodem van de glazen kan geperst.

Wat zijn de voordelen van permanente koffiefilters in vergelijking met papieren filterzakjes?

Het belangrijkste argument voor permanente filters is hun milieuvriendelijkheid vanwege hun lange levensduur. In tegenstelling tot papieren koffiefilters hoeven er geen bomen te worden gekapt voor de productie. Herbruikbare permanente koffiefilters besparen op de lange termijn ook geld. Bovendien hoeft u zich geen zorgen meer te maken of er genoeg filterzakjes in huis zijn. Als het gaat om smaak, geven koffieliefhebbers de voorkeur aan permanente filters: in tegenstelling tot veel papieren filterzakjes bevatten ze geen vreemde stoffen.

Hoe maak je een permanente koffiefilter schoon?

Om de permanente koffiefilter schoon te maken, gooit u eerst de koffiedik weg en verwijdert u achtergebleven koffieresten onder stromend water. Als u een vaatwasser heeft, kunt u uw koffiebereider daarin schoonmaken. Als alternatief kunt u deze met de hand reinigen: bevochtig een spons of doek met wat afwasmiddel, schuim de koffiefilter in en spoel deze daarna goed af.