Bestel nu en betaal geen verzendkosten* - Code: 24VKF

Voorwaarden

*U ontvangt de tegoedbon voor de verzendkosten vanaf een minimaal aankoopbedrag van € 39 eenmalig bij een bestelling tot en met 18-04-2024. Vrachtkosten zijn hiervan uitgezonderd. Uitbetaling in contanten is niet mogelijk. De actie is niet overdraagbaar en geldt niet in combinatie met andere acties of bij samenwerkingspartners. De voordeelcode moet bij de bestelling worden vermeld. De tegoedbon kan niet worden gebruikt voor reeds geplaatste bestellingen.

logo

Theezeefjes & thee-eieren

4 artikel(en)
Sorteren op

Theezeef voor ongecompliceerd theegenot

In een klassieke theezeef kunnen de smaken van losse thee zich het beste ontvouwen in de pot of in de kop. Tegelijkertijd zijn ze vele jaren herbruikbaar, waardoor ze zowel de portemonnee als het milieu ontzien. Theezeven worden meestal gemaakt van roestvrij staal. Tegenwoordig zijn er echter ook theebereidingshulpmiddelen verkrijgbaar van porselein of kunststof, zoals siliconen. In ons assortiment vindt u theezeven in klassieke vorm en thee-eieren in ongewone ontwerpen. Alle modellen zorgen voor een volle smaak en overtuigen met duurzame kwaliteit. Deze kleine hulpmiddelen zijn ook een leuk cadeau-idee voor een theeliefhebber.

Thee zetten met een thee-ei of theezeef

Begin met het plaatsen van de benodigde hoeveelheid thee in de theezeef, plaats deze in een kopje of theepot en giet er kokend water over. Verwijder het theezeefje na de trektijd en serveer de thee. Houd u aan de dosering en trektijd zoals aangegeven door de fabrikant, zodat de smaak zich volledig kan ontwikkelen. Als u in plaats van een theezeef een thee-ei verkiest, moet u er rekening mee houden dat deze alleen geschikt is voor thee met grote bladeren, zoals groene thee.

Hoe maak ik een theezeef schoon?

Theezeven en -eieren van roestvrij staal kunnen in de vaatwasser. Als alternatief is reiniging met citroen, baksoda of zout aan te bevelen. Wrijf de theezeef in met een citroen. Laat het citroenzuur vijf minuten intrekken en spoel het vervolgens grondig af met helder water. Doe hetzelfde met baksoda. Als alternatief kunt u een pan vullen met een zoutoplossing en deze aan de kook brengen. Laat de theezeef enkele minuten in de kokende oplossing staan en spoel hem daarna grondig af. Het voordeel van deze methoden is dat er geen afwasmiddelresten achterblijven die de smaak van de thee kunnen beïnvloeden.