Hotline 03/710.82.22

Koop op Rekening

Veilig winkelen (SSL)

ContactCatalogus aanvragenDirect uit de catalogus bestellen Français
Menu

U heeft nog geen artikel toegevoegd

Verzendkosten
0,00 €
Totaal  Incl. BTW.
0,00 €

*Uw tegoedbon ter waarde van € 5 is slechts eenmalig geldig vanaf een minimaal aankoopbedrag van € 39 bij een bestelling tot en met 14-06-2023. Uitbetaling in contanten is niet mogelijk. De actie is niet overdraagbaar en geldt niet in combinatie met andere acties of bij samenwerkingspartners. De voordeelcode moet bij de bestelling worden vermeld. Wanneer het uiteindelijke aankoopbedrag door herroeping lager is dan het vereiste minimale aankoopbedrag, behouden wij ons het recht voor de tegoedbon te annuleren. In dat geval moet de waarde van niet-geretourneerde artikelen volledig worden betaald. De tegoedbon kan niet worden gebruikt voor reeds geplaatste bestellingen. Cadeaubonnen, boeken en tijdschriften zijn uitgesloten van de actie.

Levensmiddelen bewaren (145 items)

Meer weergeven

Zo koopt u eenvoudig de juiste opslagdozen voor al uw voedsel


U kunt veel voordeel hebben aan het goed bewaren van uw voedsel. Levensmiddelen goed bewaren bespaart u namelijk geld. U kunt namelijk grotere voordeelverpakkingen aanschaffen en u hoeft minder snel eten weg te gooien. Verder gaat levensmiddelen opslag dus ook voedselverspilling tegen. Het is echter wel belangrijk om de juiste opslagdozen te kopen. Wij geven u daarom graag wat informatie over hoe u de beste keus kunt maken.

Voor welke levensmiddelen zijn er opslagdozen?


Voor elk soort voedsel bestaat er wel een opslagdoos. Aangezien dat best wel veel opties zijn, zetten we hier wat basis levensmiddelen op een rijtje:

  • Restjes. Opslagdozen voor restjes worden vaak ook wel vershoudbakjes genoemd. Ze zijn er in verschillende maten. Zo kunt u elk soort restje voedsel eenvoudig bewaren voor later.
  • Bak ingrediënten. Er zijn opslagdozen voor meel en bloem maar ook opslagdozen voor suiker en andere ingrediënten. Ideaal om vaker lekkere koekjes en taarten te kunnen bakken. Opslagdozen met deksel zijn helemaal de beste keus. Want zo kunt u de ingrediënten luchtdicht bewaren.
  • Groente en fruit. Groente en fruit zijn lekkerder wanneer ze vers zijn. Dankzij aardappelboxen en verszakken kan langere versheid eenvoudig geregeld worden.
  • Koffie en thee. Omdat koffie en thee dagelijks worden gedronken door veel mensen, bestaan er speciale koffie voorraaddozen en theedozen. De theedozen hebben vaak speciale opbergvakjes voor theezakjes.
  • Brood. Net zoals thee is brood niet weg te denken uit het dagelijks dieet van veel Nederlanders. Broodtrommels garanderen dat het brood langer goed blijft.

Waarom is het belangrijk om een levensmiddel goed te bewaren?


Goed en gezond eten is belangrijk. Het goed bewaren van levensmiddelen is een essentieel onderdeel hiervan. Verkeerd bewaren van voedsel kan namelijk leiden tot vitamineverlies of het bederven van het eten. Daarom een aantal tips om uw voedsel goed te bewaren:

  • Vries uw eten in. Bij een temperatuur van -18 graden kunnen bacteriën niet groeien. Let echter wel op bij het ontdooien van uw eten. Bacteriën kunnen de extreme kou namelijk wel overleven. Uw eten ontdooien in de koelkast is een goede manier om het veilig te ontdooien.
  • Zet kliekjes binnen twee uur weer terug in de koelkast. Te lang uw eten buiten de koelkast bewaren is niet zo veilig. 
  • Pas op voor koudeschade bij fruit. Soms is fruit nog niet helemaal rijp bij de aanschaf. Dit is bijvoorbeeld vaak bij perziken, kiwi’s en mango’s maar ook bij avocado’s en bananen. Het beste kunt u deze buiten de koelkast bewaren. De kou kan namelijk voorkomen dat fruit goed rijpt.

Uit welk materiaal bestaan opslagdozen?


Opslagdozen kunnen uit veel soorten materiaal bestaan. Zo zijn er plastic en kunststof opslagdozen die vooral handig zijn voor koffie en thee opslag. Deze kunt u ook gebruiken voor het bewaren van kliekjes in de koelkast. Bamboe en hout komen ook vaak terug als materiaal. Dit zijn wat duurzamere materialen voor containers. Ook glazen opslagdozen komen vaak voor. Hier worden vooral bak ingrediënten en pasta’s in bewaard.

Waar moet u verder op letten bij de aanschaf van opslagdozen?


Naast materiaal, is het ook goed om te kijken naar de grootte en de inhoud van opslagdozen. Heeft u bijvoorbeeld vaak grote porties soep nog over? Een grote plastic opslagbak kopen is dan een goede keuze.

Ook hoeveel plek u heeft in uw keuken is een goede maatstaf voor hoeveel en welke containers u kunt kopen. Heeft u bijvoorbeeld een rek in uw keuken voor uw bakingrediënten? Dan kunt u daarvoor kleinere opslagdozen voor suiker en meel kopen.

Wat uiteindelijk ook uw wens voor opslagdozen ook wordt, bij Huis-en-Comfort hebben wij een groot assortiment waar u uit kunt bestellen. Koop het daarom hier gemakkelijk en snel.