Ontvang nu €5 korting* - Voordeelcode: MH245

Voorwaarden

*Uw tegoedbon ter waarde van € 5 is slechts eenmalig geldig vanaf een minimaal aankoopbedrag van € 39 bij een bestelling tot en met 26-05-2024. Uitbetaling in contanten is niet mogelijk. De actie is niet overdraagbaar en geldt niet in combinatie met andere acties of bij samenwerkingspartners. De voordeelcode moet bij de bestelling worden vermeld. Wanneer het uiteindelijke aankoopbedrag door herroeping lager is dan het vereiste minimale aankoopbedrag, behouden wij ons het recht voor de tegoedbon te annuleren. In dat geval moet de waarde van niet-geretourneerde artikelen volledig worden betaald. De tegoedbon kan niet worden gebruikt voor reeds geplaatste bestellingen. Cadeaubonnen, boeken en tijdschriften zijn uitgesloten van de actie.

logo

Solarlampen

111 artikel(en)
Sorteren op

U hebt 40 van 111 artikelen bekeken.

Koopgids - Zonneverlichting

Welke soorten zonneverlichting zijn er?

Met zonneverlichting kunt u uw tuin of buitenpaden op een milieuvriendelijke manier verlichten en energiekosten besparen. Moderne zonneverlichting kan echter veel meer dan alleen lichtaccenten bieden, aangezien velen van hen bijvoorbeeld ook als effectieve padverlichting kunnen dienen. Of het nu gaat om hek-, muur- of grondverlichting, alle zonneverlichting heeft één ding gemeen: ze maken gebruik van gratis en praktisch overal beschikbare zonne-energie om onafhankelijk van het elektriciteitsnet licht te genereren. Dit licht kan variëren in helderheid en verschillende doeleinden dienen, en de armatuur zelf is verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Over het algemeen kunnen drie vormen worden onderscheiden:

Pad- en functionele verlichting dient als een oriëntatiepunt in het donker, met hun licht dat over een groter gebied wordt verspreid. Daarom worden ze voornamelijk gebruikt in opritten of donkere hoeken, bij trappen of kruispunten in de tuin, waar extra licht de veiligheid vergroot. De zonnelampen schijnen vaak constant, maar zijn soms ook uitgerust met een (meestal veel helderder) licht dat wordt ingeschakeld bij beweging. Afhankelijk van de locatie en omgeving zijn zonne-prikkers in de tuin, hekverlichting of zonne-wandlampen geschikt.

Zonne-schijnwerpers ("solar spots") hebben daarentegen een heel andere functie. Ze worden gebruikt wanneer bepaalde objecten of locaties om een bepaalde reden gericht moeten worden verlicht. De reden voor dergelijke accenten kan praktisch of decoratief zijn. Met hun meestal zeer krachtige ledlampen kunnen ze zeer heldere lichtaccenten ("spots") creëren en daarmee individuele objecten effectief in de schijnwerpers zetten. Populaire toepassingen voor zonne-schijnwerpers zijn het aanlichten van tuinsculpturen, bloemen en bomen, of muren. Maar ook balkons, terrassen en trappen kunnen worden verlicht met krachtige zonne-schijnwerpers.

Aan de andere kant is de taak van pure decoratieve verlichting om een bepaalde sfeer te creëren. Met hun vaak extravagante of speelse vormen en het samenspel van licht en schaduw dompelen ze hun omgeving onder in warm wit romantisch licht. Sommige zonnelampen gebruiken kleurrijke lichtkleuren, imiteren kaarsen of vlammen die aan een fakkel doen denken. Decoratieve lampen zijn verkrijgbaar in allerlei vormen en maten en kunnen, afhankelijk van het model, op de grond worden geplaatst, in bomen worden opgehangen of als tafeldecoratie worden gebruikt.