Ontvang nu €5 korting* - Voordeelcode: MH245

Voorwaarden

*Uw tegoedbon ter waarde van € 5 is slechts eenmalig geldig vanaf een minimaal aankoopbedrag van € 39 bij een bestelling tot en met 26-05-2024. Uitbetaling in contanten is niet mogelijk. De actie is niet overdraagbaar en geldt niet in combinatie met andere acties of bij samenwerkingspartners. De voordeelcode moet bij de bestelling worden vermeld. Wanneer het uiteindelijke aankoopbedrag door herroeping lager is dan het vereiste minimale aankoopbedrag, behouden wij ons het recht voor de tegoedbon te annuleren. In dat geval moet de waarde van niet-geretourneerde artikelen volledig worden betaald. De tegoedbon kan niet worden gebruikt voor reeds geplaatste bestellingen. Cadeaubonnen, boeken en tijdschriften zijn uitgesloten van de actie.

logo

Tuinstekers

25 artikel(en)
Sorteren op

Koopgids - Tuinstekers

Waar moet ik op letten bij het kopen van een tuinsteker?

Ongeacht uw materiaalvoorkeur en of een tuinsteker weerbestendig is, moet u absoluut ook de omgevingsfactoren van de locatie overwegen waar u deze wilt plaatsen. Moet de steker in een plantenbak of in de tuin worden geplaatst? Welke planten bevinden zich daar? Denk aan de diepte van de pot en de hoogte van de bloemen of struiken, zodat de steker niet omvalt of overwoekerd raakt. In geval van twijfel is het beter dat de spies te lang is dan te kort, want indien nodig kunt u hem nog inkorten of door in de grond te steken de hoogte van het decoratieve motief variëren.

Bovendien creëren de verschillende soorten en motieven van tuinstekers elk een ander effect. Deze moet u overwegen bij het maken van uw keuze om een geweldig effect te bereiken. Als u bijvoorbeeld eenvoudige motieven wilt, die tussen verschillende grote planten opvallen, worden grotere driedimensionale decoratieve stekers aanbevolen. Dit kunnen ook sprookjes- of dierenfiguren zijn, die echter ook uitstekend geschikt zijn om kleine scènes mee te creëren - in groepen geplaatst. Vooral bij kinderen zorgt u hiermee voor enthousiasme. In bloeiende borders zijn eenvoudigere motieven geschikt, zoals vlinders of vogelmotieven, maar ook hartvormen, zonnesymbolen of borden met symbolen of teksten.

Tip: Probeer verschillende locaties uit voor de decoratieve stekers, bij voorkeur vanaf de plaats waar u het meest verblijft. Dit kan het terras of het ligbed in de tuin zijn. Kies de motieven en locaties van de tuinstekers zodanig dat u vanaf uw favoriete plek het mooiste uitzicht heeft.

Sommige tuinstekers combineren decoratie en functie, want ze hebben geïntegreerde LED-verlichting die werkt op zonne-energie. De zonne-stekers zijn verkrijgbaar in verschillende varianten en ontwerpen, sommige produceren een knipperend licht, vergelijkbaar met een tuinfakkel. U kunt de zonne-stekers zowel als individuele lichtpunten in de tuin of langs een pad door de tuin plaatsen - precies zoals u dat wilt.

Zijn alle tuinstekers weerbestendig?

De meeste buitentuinstekers zijn ontworpen om bestand te zijn tegen diverse weersomstandigheden, zodat ze buiten kunnen blijven, ongeacht het weer. Afhankelijk van het motief en het materiaal zijn er echter bepaalde eigenschappen om op te letten: Het metaal moet bewust roestig zijn of behandeld zijn met een lak die het beschermt tegen corrosie. Bovendien moeten de gebruikte kleuren in de decoratie UV-bestendig zijn. Wanneer beide factoren aanwezig zijn, zult u langdurig plezier hebben van uw tuindecoratie. Let op: Niet alles wat bestand is tegen wind en regen gedurende het tuinseizoen is ook bestand tegen winterse omstandigheden. Vooral bij glas en keramiek is voorzichtigheid geboden als de temperaturen onder het vriespunt komen, omdat niet elke decoratie vorstbestendig is. Bewaar uw favoriete decoratieve stukken daarom liever binnenshuis in de herfst of op een vorstvrije plek zoals de kelder of tuinhuis tot het volgende voorjaar.

Zijn tuinstekers giftig voor huisdieren?

Vooral bij de geliefde tuinstekers met een roesteffect vragen sommige huisdiereigenaren zich af of deze stekers mogelijk schadelijk zijn voor hun huisdieren. Echter, dit kan ontkracht worden omdat roest of meer specifiek ijzeroxide als onschadelijk wordt beschouwd voor zowel mens als dier. IJzeroxide is zelfs goedgekeurd als voedseladditief voor mensen, maar wordt niet verteerd en verlaat het lichaam onveranderd. U kunt dus met een gerust hart uw tuindecoratie plaatsen, zelfs als uw viervoeter er nieuwsgierig aan ruikt of likt.