Ontvang nu €5 korting* - Voordeelcode: MH245

Voorwaarden

*Uw tegoedbon ter waarde van € 5 is slechts eenmalig geldig vanaf een minimaal aankoopbedrag van € 39 bij een bestelling tot en met 26-05-2024. Uitbetaling in contanten is niet mogelijk. De actie is niet overdraagbaar en geldt niet in combinatie met andere acties of bij samenwerkingspartners. De voordeelcode moet bij de bestelling worden vermeld. Wanneer het uiteindelijke aankoopbedrag door herroeping lager is dan het vereiste minimale aankoopbedrag, behouden wij ons het recht voor de tegoedbon te annuleren. In dat geval moet de waarde van niet-geretourneerde artikelen volledig worden betaald. De tegoedbon kan niet worden gebruikt voor reeds geplaatste bestellingen. Cadeaubonnen, boeken en tijdschriften zijn uitgesloten van de actie.

logo

Sta-ophulpen

10 artikel(en)
Sorteren op

Belangrijke Overwegingen bij het Kopen van een Bed-Opsta-Hulp

Mensen met beperkte mobiliteit ervaren vaak moeilijkheden bij het uit bed komen. Afhankelijk van de aard van hun beperking kan het een uitdaging zijn om vanuit een liggende positie op te staan, rechtop te zitten of over te schakelen van zitten naar staan. Voor deze uitdagingen zijn speciale bed-opsta-hulpmiddelen beschikbaar. Deze praktische hulpmiddelen kunnen moeiteloos aan het bed worden bevestigd en dragen aanzienlijk bij aan zelfstandigheid en de algehele levenskwaliteit. Het is van essentieel belang om te benadrukken dat elke opsta-hulp van "Huis & Comfort" een specifieke draagcapaciteit heeft, die gedetailleerd wordt beschreven in kilogram (kg) in de productomschrijving. Het is vanuit veiligheidsoogpunt van groot belang om deze maximale belastbaarheid niet te overschrijden.

Naast draagcapaciteit zijn er nog andere kenmerken die een rol kunnen spelen bij het kiezen van het juiste opsta- en zithulpmiddel. Bijvoorbeeld, het type opsta-hulp. De meest eenvoudige varianten zijn opsta- en zithulpmiddelen die bestaan uit een metalen frame dat naast het bed kan worden geplaatst. Het grote voordeel van dit mobiele dagelijkse hulpmiddel is dat het niet beperkt blijft tot het bed, maar in de hele woning kan worden gebruikt. Het kan dienen als ondersteuning bij het gaan zitten of opstaan uit een stoel of van de bank. Echter, het is minder geschikt voor het assisteren bij het opstaan uit bed. Voor dat doel zijn handgrepen die zijdelings aan het bed zijn bevestigd ("bedleuningen") meer geschikt. Hieraan kan men zich optrekken of aan vasthouden bij het opstaan. Als alternatief zijn er opstahulpen die over de lengte van het bed lopen en qua uiterlijk aan een touwladder doen denken. Met dit type opsta-hulp kan men zich vasthouden aan de sporten om zichzelf omhoog te trekken.

Bekend uit ziekenhuizen en zorginstellingen zijn de zogenaamde bedgalgen, die vooral worden gebruikt bij bedlegerige personen of mensen met ernstige mobiliteitsbeperkingen. Deze bedgalgen hebben een driehoekige handgreep die is bevestigd aan een galgachtig frame. Dit frame wordt achter het bed geplaatst en vereist dus een bepaalde vloeroppervlakte, wat een belangrijke overweging is bij de aanschaf van bed-opsta-hulpmiddelen. De wijze van bevestiging is sowieso een cruciale factor bij het maken van uw keuze.