Ontvang nu €5 korting* - Voordeelcode: MH245

Voorwaarden

*Uw tegoedbon ter waarde van € 5 is slechts eenmalig geldig vanaf een minimaal aankoopbedrag van € 39 bij een bestelling tot en met 23-06-2024. Uitbetaling in contanten is niet mogelijk. De actie is niet overdraagbaar en geldt niet in combinatie met andere acties of bij samenwerkingspartners. De voordeelcode moet bij de bestelling worden vermeld. Wanneer het uiteindelijke aankoopbedrag door herroeping lager is dan het vereiste minimale aankoopbedrag, behouden wij ons het recht voor de tegoedbon te annuleren. In dat geval moet de waarde van niet-geretourneerde artikelen volledig worden betaald. De tegoedbon kan niet worden gebruikt voor reeds geplaatste bestellingen. Cadeaubonnen, boeken en tijdschriften zijn uitgesloten van de actie.

logo

Tafelkleden

110 artikel(en)
Sorteren op

U hebt 40 van 110 artikelen bekeken.

Aankoopgids - Tafelkleden

Welke soorten tafelkleden zijn er?

Een tafelkleed is niet zomaar een tafelkleed; er zijn verschillende soorten en naast verschillende maten, materialen en patronen, zijn er ook verschillende soorten van deze geliefde huistextiel. Ze dienen allemaal om de tafel visueel aantrekkelijk te maken, maar kunnen ook verschillende, soms uiteenlopende functies hebben:

Het klassieke tafelkleed bedekt de volledige lengte en breedte van een tafel en biedt zo een volledige bescherming voor het tafeloppervlak. Ze zijn zowel in rechthoekige als ronde varianten verkrijgbaar.

Tafelkleden voor het midden zijn daarentegen kleiner en bedekken - zoals de naam al aangeeft - alleen het midden van de tafel. Ze zijn meestal vierkant van vorm en dienen voornamelijk ter decoratie, wat kan worden ondersteund door andere elementen zoals een vaas of een kaarsenstandaard.

Een bijzonderheid zijn de zogenaamde tafelhoezen voor statafels, die over de tafel worden getrokken of gelegd en deze op een decoratieve manier omsluiten.

Daarnaast zijn er nog speciale tafelkleden, zoals bijvoorbeeld het zogenaamde beschermkleed. Deze bestaat uit een dun, transparant materiaal en dient om het tafelkleed eronder te beschermen tegen vuil en vlekken.