Les journées exclusives: 15% de réduction* - Code avantage: 1502MH

Passe-thés & boules à thé

5 article(s)
Classer par

Teezeef voor compromisloos theegenot

In een klassieke theezeef kunnen de aroma's van losse thee zich het best ontvouwen in de pot of in de kop. Tegelijkertijd zijn ze vele jaren lang herbruikbaar, wat goed is voor de portemonnee en het milieu. Theezeven worden meestal van roestvrij staal gemaakt. Tegenwoordig zijn er echter ook theebereidingshulpmiddelen van porselein of kunststof, zoals siliconen, beschikbaar. In ons assortiment vindt u theezeven in een klassieke vorm, evenals thee-eieren in ongewone ontwerpen. Alle uitvoeringen zorgen voor een volle smaak en overtuigen met hun duurzame kwaliteit. Deze kleine hulpmiddelen zijn ook een leuk idee als cadeau voor een theeliefhebber.

Zo slaagt u erin thee te zetten met een thee-ei of een theezeef

Begin met het plaatsen van de benodigde hoeveelheid theemengsel in de theezeef, plaats deze in een kopje of theepot en giet er kokend water over. Verwijder de theezeef na het verstrijken van de trektijd en serveer de thee. Let op de dosering en de trektijd volgens de instructies van de fabrikant, zodat het aroma zich volledig kan ontvouwen. Als u in plaats van een theezeef een thee-ei verkiest, moet u er rekening mee houden dat deze slechts beperkt geschikt is voor grofbladige theesoorten zoals groene thee.

Hoe reinig ik een theezeef?

Theezeven en -eieren van roestvrij staal mogen in de vaatwasser. Als alternatief is reinigen met citroen, zuiveringszout of zout aan te bevelen. Wrijf de theezeef in met een citroen. Laat het citroenzuur vijf minuten inwerken en spoel het vervolgens goed af met helder water. Doe hetzelfde met zuiveringszout. Als alternatief kunt u een pan vullen met een zoutoplossing en deze aan de kook brengen. Laat de theezeef enkele minuten in de kokende oplossing staan en spoel hem daarna grondig af. Het voordeel van deze methoden is dat er geen afwasmiddelresten achterblijven die de smaak van de thee kunnen beïnvloeden.