Ontvang nu €5 korting* - Voordeelcode: MH245

Voorwaarden

*Uw tegoedbon ter waarde van € 5 is slechts eenmalig geldig vanaf een minimaal aankoopbedrag van € 39 bij een bestelling tot en met 26-05-2024. Uitbetaling in contanten is niet mogelijk. De actie is niet overdraagbaar en geldt niet in combinatie met andere acties of bij samenwerkingspartners. De voordeelcode moet bij de bestelling worden vermeld. Wanneer het uiteindelijke aankoopbedrag door herroeping lager is dan het vereiste minimale aankoopbedrag, behouden wij ons het recht voor de tegoedbon te annuleren. In dat geval moet de waarde van niet-geretourneerde artikelen volledig worden betaald. De tegoedbon kan niet worden gebruikt voor reeds geplaatste bestellingen. Cadeaubonnen, boeken en tijdschriften zijn uitgesloten van de actie.

logo

Groentesnijders & keukenraspen

19 artikel(en)
Sorteren op

Vragen over Groentesnijders & Keukenraspen

Wat is het verschil tussen een groentesnijder en een keukenrasp?

Groentesnijders en keukenraspen zijn praktische keukenhulpmiddelen die in geen enkel huishouden mogen ontbreken. Ze dienen allebei om groenten in verschillende vormen en maten te snijden.

Een groentesnijder bestaat meestal uit een houten of kunststof plank met een sleuf waarin, afhankelijk van het model, 1-2 messen zijn ingebouwd. De groente wordt over de plank getrokken, waarbij het in dunne plakjes wordt gesneden. Sommige modellen hebben verwisselbare messensets met verschillende snijdiktes. Een typische toepassing voor de groentesnijder is aardappelen voor aardappelgratin of komkommer voor komkommersalade.

Groentesnijders zijn er ook in verschillende varianten. Over het algemeen kan worden onderscheiden tussen eenvoudige handraspen, multifunctionele apparaten of elektrische raspen. Raspen zijn meestal gemaakt van roestvrij staal of kunststof, en minder vaak van hout. Ze hebben vaak verschillende inzetstukken of opzetstukken van metaal waarmee voedsel in verschillende maten en vormen kan worden geraspt. Het raspen gebeurt ofwel op een vergelijkbare manier als bij de snijder met een handmatige beweging over de messen, of bij andere modellen met behulp van een zwengel die de snij-inzetstukken in beweging zet. Met een keukenrasp kunt u in principe allerlei soorten groenten raspen, en soms ook andere voedingsmiddelen zoals kaas.