Stofzuigers

27 artikel(en)
Sorteren op

Koopgids - Stofzuigers

Welke soorten stofzuigers zijn er?

Er zijn tal van soorten verschillende stofzuigers, die kunnen verschillen in kenmerken zoals wattage, functie of bediening. Afhankelijk van het onderscheidende kenmerk kunnen stofzuigers worden ingedeeld in:

  • Sledestofzuigers

  • Handstofzuigers

  • Stofzuigers met zak

  • Zakloze stofzuigers

  • Draadloze stofzuigers

  • Stofzuigrobots (kortweg: robotstofzuigers)

Elk van deze stofzuigers heeft zijn eigen voordelen. Welke van deze huishoudelijke hulpmiddelen het beste is, hangt af van het specifieke gebruik en de persoonlijke voorkeuren van de gebruiker.

Sledestofzuigers: De klassieker onder de stofzuigers is zeer krachtig en geschikt voor verschillende vloeren. Hij is verkrijgbaar met of zonder zak en beschikt - afhankelijk van het model - over uitgebreide accessoires zoals verschillende mondstukken en andere opzetstukken.

Handstofzuigers: De compacte en lichte variant van de stofzuiger overtuigt door het eenvoudige gebruik en de ruimtebesparende opslag, vooral handig in kleine appartementen. Goede bedrade handstofzuigers zijn net zo krachtig als vergelijkbare sledestofzuigers. Ook zij zijn verkrijgbaar met of zonder zak.

Draadloze stofzuigers: Het ontbreken van een snoer maakt stofzuigen aanzienlijk flexibeler en minder gevoelig voor vallen. De gebruiksduur van deze apparaten is echter beperkt vanwege de beperkte accucapaciteit en de prestaties zijn vaak niet zo krachtig als bij bedrade modellen. Daarentegen bespaart u op verbruiksmateriaal, aangezien draadloze stofzuigers meestal zonder zak zijn.

Stofzuigrobots (kortweg: robotstofzuigers): De moderne huishoudelijke hulpen zijn inmiddels ook betaalbaar voor huishoudens met een klein budget en kunnen het stofzuigen vrijwel volledig automatiseren. Met hun zeer goede schoonmaakprestaties vormen ze een handig alternatief voor de traditionele stofzuiger, tenminste voor het reinigen van gladde oppervlakken en laagpolige tapijten.

Een bijzonderheid zijn zogenaamde nat- en droogzuigers.

Dit zijn apparaten die met behulp van een speciaal opzetstuk vloeistoffen kunnen opzuigen. Zo'n functie is onder meer bijzonder handig voor huishoudens met kleine kinderen of voor gebruik in de hobbykamer.