Ontvang nu €5 korting** - Voordeelcode: MH245

Voorwaarden

*Uw tegoedbon ter waarde van € 5 is slechts eenmalig geldig vanaf een minimaal aankoopbedrag van € 39 bij een bestelling tot en met 23-06-2024. Uitbetaling in contanten is niet mogelijk. De actie is niet overdraagbaar en geldt niet in combinatie met andere acties of bij samenwerkingspartners. De voordeelcode moet bij de bestelling worden vermeld. Wanneer het uiteindelijke aankoopbedrag door herroeping lager is dan het vereiste minimale aankoopbedrag, behouden wij ons het recht voor de tegoedbon te annuleren. In dat geval moet de waarde van niet-geretourneerde artikelen volledig worden betaald. De tegoedbon kan niet worden gebruikt voor reeds geplaatste bestellingen. Cadeaubonnen, boeken en tijdschriften zijn uitgesloten van de actie.

logo

Wissers

22 artikel(en)
Sorteren op

Koopgids - Dweilen

Welke soorten dweilen zijn er?

Over het algemeen kunnen vier soorten vloerdweilen worden onderscheiden: dweilmop, vlakke dweil (dweilmat), sproeidweil en dweil met stoomfunctie.

Een kenmerk van een dweilmop zijn de stoffen franjes die van verschillende materialen kunnen zijn. Dankzij deze franjes kan de dweil gemakkelijk in elke hoek en kier komen en veel vuil opnemen. Voor grote oppervlakken is de dweilmop echter minder geschikt.

De vlakke dweil (ook wel dweilmat genoemd) bestaat uit een (deels inklapbare) houder aan het einde van de steel waarin een dweildoek wordt geklemd. De grootte van de houder en de dweildoek verschilt per model. Vlakke dweilen zijn ideaal voor grote oppervlakken. In kamers met veel hoeken kunnen ze echter problemen opleveren. De standaard vlakke dweil gebruikt stof- of katoenen doeken. Er zijn echter ook modellen met wegwerphoezen. Hoewel deze bij aankoop goedkoper zijn, veroorzaken ze door de herhaalde aankoop van wegwerphoezen doorlopende kosten.

Bij sproeidweilen bevindt zich een watertank in de steel die vóór gebruik met water wordt gevuld. Tijdens het schoonmaken kan het water met een druk op de knop via een mondstuk aan het onderste uiteinde van de steel op de vloer worden gesproeid en met de dweilbedekking worden verspreid. Het voordeel: je hebt geen emmer water nodig. Een speciale vorm van de sproeidweil is de accu-stofzuigdweil, die beide schoonmaakstappen, zuigen en dweilen, in één keer mogelijk maakt en zo tijd en moeite bespaart. Als draadloos apparaat is het onafhankelijk van een stroombron en kan het op elke gewenste plaats worden gebruikt tot het einde van de accu-levensduur.

Dweilen met stoomfunctie reinigen niet alleen de vloer, maar desinfecteren deze ook. Indien nodig kan de waterdamp worden vermengd met extra reinigingsmiddelen. Stoomdweilen hebben een stroomaansluiting nodig.