Ontvang nu €5 korting* - Voordeelcode: MH245

Voorwaarden

*Uw tegoedbon ter waarde van € 5 is slechts eenmalig geldig vanaf een minimaal aankoopbedrag van € 39 bij een bestelling tot en met 26-05-2024. Uitbetaling in contanten is niet mogelijk. De actie is niet overdraagbaar en geldt niet in combinatie met andere acties of bij samenwerkingspartners. De voordeelcode moet bij de bestelling worden vermeld. Wanneer het uiteindelijke aankoopbedrag door herroeping lager is dan het vereiste minimale aankoopbedrag, behouden wij ons het recht voor de tegoedbon te annuleren. In dat geval moet de waarde van niet-geretourneerde artikelen volledig worden betaald. De tegoedbon kan niet worden gebruikt voor reeds geplaatste bestellingen. Cadeaubonnen, boeken en tijdschriften zijn uitgesloten van de actie.

logo

Reinigingsmiddelen

24 artikel(en)
Sorteren op

Reinigingsmiddelen - Veelgestelde vragen

Welke reinigingsmiddelen heb je nodig in huis?

Net zoals oppervlakken en vervuilingen in huis divers kunnen zijn, is ook het aanbod van verschillende reinigingsmiddelen enorm. Wij presenteren u de meest gangbare middelen die niet mogen ontbreken in een huishouden.

Onmisbaar is een goede allesreiniger. Met zijn milde ingrediënten verwijdert het lichte en oppervlakkige vervuiling en is het praktisch voor bijna alle ruimtes, van kantoor tot badkamer tot woonkamer. Zelfs ramen kunnen streeploos worden schoongemaakt met deze alleskunner. Bij zeer sterke of gecompliceerde vervuilingen heeft de allesreiniger echter zijn grenzen bereikt. Hier is dan een speciale reiniger nodig.

Op ramen en spiegels zijn vuil en strepen bijzonder vervelend, omdat ze opvallen bij elke blik. Goede glasreinigers zorgen voor helder zicht en een streeploze glans. Dit komt door organische oplosmiddelen zoals ethanol, die in de glasreiniger aanwezig zijn. Veel stoffen lossen hierdoor gemakkelijk op, waardoor het vuil op het oppervlak snel kan worden weggeveegd. Gewoon het product opsprayen en afvegen. Omdat het door de alcohol snel verdampt, blijven er zelden strepen achter op het glas.

Ondanks de grootste zorg en netheid tijdens het koken, zijn vetvlekken in de keuken onvermijdelijk. Om ze te verwijderen, komen vetoplossers van pas. Deze speciale reinigers zijn verkrijgbaar als spray, schuim, poeder of tabletten. Ongeacht hun vorm zijn vetoplossers zeer krachtige reinigingsmiddelen die veel chemische stoffen bevatten. Ze reinigen niet alleen vettige vlekken in de keuken, maar kunnen ook in de tuin of de garage worden gebruikt, bijvoorbeeld wanneer tuingereedschap of auto-onderdelen sterk vervuild zijn met vet.

Na het bereiden van een sappig gebraad of een smakelijk stoofgerecht is de oven vaak bezaaid met ingebrande vetvlekken waarbij gewone reinigingsmiddelen hun grenzen bereiken. De oplossing is een krachtige ovenreiniger: na het aanbrengen op de vervuilde plekken lost het middel na een bepaalde inwerktijd de aangekoekte resten op, zodat ze eenvoudig kunnen worden afgeveegd met een vochtige doek. Zo ziet de oven er in een mum van tijd bijna als nieuw uit. Bovendien is een zuinige ovenreiniger op de lange termijn goedkoper dan regelmatige pyrolyse-reinigingen.

Of het nu gaat om per ongeluk gemorst wijnglas, modderige schoenen of een ongelukje van huisdieren - sommige vlekken op tapijten kunnen niet zo eenvoudig worden verwijderd met helder water. Voor deze gevallen zijn er speciale tapijtreinigers: ze worden eenvoudig op het tapijt gespoten en lichtjes ingewreven. Zo dringen ze diep door in de tapijtdraden en kunnen ze hardnekkig vuil losmaken. Na het drogen kan de tapijtreiniger met de vlekken eenvoudig worden opgezogen.

Badkamerreinigers moeten verschillende soorten vuil verwijderen, waaronder kalk. Daarom bevatten veel reinigingsmiddelen voor de badkamer een ontkalker. Hiermee bespaart u een ander middel bij uw schoonmaakbenodigdheden. Tip: Dit geldt natuurlijk alleen voor de ontkalker voor de badkamer. Voor het ontkalken van keukenapparatuur zoals de waterkoker of koffiemachine moet u speciale reinigingsmiddelen gebruiken die hiervoor geschikt zijn.

Voor het reinigen van de voegen in de badkamer en andere vochtige ruimtes is een speciale voegenreiniger handig. Het verwijdert onaantrekkelijke schimmel en andere verontreinigingen die na verloop van tijd kunnen ontstaan. Voor het reinigen van de voegen in de keuken moet het middel een vetoplosser bevatten, omdat hier vaak vet wordt afgezet.