Hotline 03/710.82.22

Koop op Rekening

Veilig winkelen (SSL)

ContactCatalogus aanvragenDirect uit de catalogus bestellen Français
Menu

U heeft nog geen artikel toegevoegd

Verzendkosten
0,00 €
Totaal  Incl. BTW.
0,00 €

*U ontvangt de tegoedbon voor de verzendkosten vanaf een minimaal aankoopbedrag van € 35 eenmalig bij een bestelling tot en met 06-06-2023. Vrachtkosten zijn hiervan uitgezonderd. Uitbetaling in contanten is niet mogelijk. De actie is niet overdraagbaar en geldt niet in combinatie met andere acties of bij samenwerkingspartners. De voordeelcode moet bij de bestelling worden vermeld. De tegoedbon kan niet worden gebruikt voor reeds geplaatste bestellingen.

Voorraadbussen (18 items)

Meer weergeven

Alles wat u moet weten over voorraaddozen en voorraadpotten


Voorraadpotten zijn een handige toevoeging aan elke keuken. Heeft u te veel eten gemaakt? U kunt dan een voorraadpot met deksel gebruiken om het voor een volgende maaltijd te bewaren. Heeft u een grote koffie of pasta voorraad? Koffieblikken of glazen voorraadpotten kunnen u dan helpen om deze voorraden luchtdicht op te bergen. Voorraaddozen, potten en blikken zijn eigenlijk onmisbare benodigdheden voor elke keuken om levensmiddelen te bewaren.

Welke voorraaddozen en -potten bestaan er?


Er bestaan verschillende soorten voorraadpotten met ieder een eigen functie. Iedere voorraadpot is geschikt voor de opslag van een ander soort voedsel:

  • Koffieblikken zijn praktische blikken waarin gemalen koffie of koffiebonen kunnen worden bewaard. Hierdoor blijft de koffie vers. De blikken zijn meestal gemaakt van blik, aardewerk of kunststof.
  • Theedozen zijn voor de opslag van theezakjes. Meestal hebben theedozen speciale vakjes zodat u de zakjes ook gelijk kunt ordenen. Theedozen zijn gemaakt van bamboe, blik of kunststof.
  • Luchtdichte voorraadpotten zijn vooral geschikt voor het bewaren van etensresten. Doordat deze potten luchtdicht zijn, kan het overgebleven voedsel de volgende dag nog heerlijk gegeten worden. De voorraadpotten zijn vaak gemaakt van glas of aardewerk.
  • Eierboxen zijn speciaal gemaakt voor de opslag van eieren. De vorm van de voorraaddoos zorgt ervoor dat de eieren elkaar niet aanraken. Een eierbox is meestal gemaakt van kunststof materiaal.
  • Glazen voorraadpotten zijn meestal de beste optie voor langer houdbaar voedsel of andere ingrediënten. Zo kan ongekookte pasta er makkelijk in worden bewaard. Het zijn ook geschikte voorraadpotten voor bloem of andere bak ingrediënten.
  • Koektrommels zijn, zoals de naam al zegt, voor het bewaren van koekjes. Deze trommels zijn gemaakt van blik zodat de koekjes vers blijven.

Wat zijn de voordelen van voorraaddozen?


Het grote voordeel van voorraadpotten is dat ze helpen met het tegengaan van voedselverspilling. In plaats van het weggooien van voedsel, kunnen etensresten worden bewaard en alsnog eenvoudig later worden opgegeten. Dit is zowel beter voor het milieu als voor uw portemonnee.

Voorraadpotten gemaakt van glas zijn ook goed voor uw gezondheid. Sommige plastic verpakkingen kunnen namelijk chemicaliën lekken in uw voedsel. Het bewaren van eten in een pot kan dat tegengaan en voor een veilige opslag van uw eten zorgen. Glazen voorraadpotten zijn daarom ook de ideale voorraadpotten voor iedere keuken.

Hoe maakt u voorraadpotten goed schoon?


Omdat voorraadpotten voor het bewaren van eten zijn gemaakt, is het belangrijk om deze goed schoon te maken. Zo voorkomt u dat er etensresten in de opslagdozen achter blijven. Veel voorraadpotten zijn vaatwasserbestendig dus kunt u deze makkelijk in de vaatwasser stoppen. Mocht dat niet zo zijn, dan zijn voorraadpotten ook eenvoudig goed schoon te maken met een sopje en afwasborstel.

Welke voorraaddozen heeft u nodig?


Welke voorraadpotten u nodig heeft, ligt eraan hoe u uw keuken gebruikt. Houdt u erg van bakken? Dan kunnen glazen voorraadpotten waarin u makkelijk al uw bak benodigdheden kunt opslaan een ware uitkomst zijn. Dit soort glazen potten kunt u dan ook labelen. Zo ziet u heel eenvoudig of u nog genoeg bloem of suiker heeft.

Doet u aan meal preppen of houdt u vaak voedselresten over na het koken? Luchtdichte voorraaddozen met deksel of een bak voor het opslaan van voedsel zijn dan helemaal iets voor u. Zo heeft u altijd een etensrestje in uw koelkast staan. Er zijn zowel vierkante als ronde voorraadpotten beschikbaar. Hierdoor kunt u zonder enig probleem een voorraaddoos uitkiezen die precies in uw keuken past. Er zijn zelfs hele voorraadpotten sets beschikbaar.

In de online winkel van Huis-en-Comfort vindt u voorraadpotten in allerlei maten en materialen. Wij hebben een breed assortiment voor uw beschikbaar. Koop of bestel voorraadpotten hier ongecompliceerd en snel.