Hotline 03/710.82.22

Koop op Rekening

Veilig winkelen (SSL)

ContactCatalogus aanvragenDirect uit de catalogus bestellen Français
Menu

U heeft nog geen artikel toegevoegd

Verzendkosten
0,00 €
Totaal  Incl. BTW.
0,00 €

*Uw tegoedbon ter waarde van € 5 is slechts eenmalig geldig vanaf een minimaal aankoopbedrag van € 39 bij een bestelling tot en met 26-09-2023. Uitbetaling in contanten is niet mogelijk. De actie is niet overdraagbaar en geldt niet in combinatie met andere acties of bij samenwerkingspartners. De voordeelcode moet bij de bestelling worden vermeld. Wanneer het uiteindelijke aankoopbedrag door herroeping lager is dan het vereiste minimale aankoopbedrag, behouden wij ons het recht voor de tegoedbon te annuleren. In dat geval moet de waarde van niet-geretourneerde artikelen volledig worden betaald. De tegoedbon kan niet worden gebruikt voor reeds geplaatste bestellingen. Cadeaubonnen, boeken en tijdschriften zijn uitgesloten van de actie.

Wassen & drogen (61 items)

Meer weergeven

Handige tips voor wassen en drogen van uw kleding


De was doen is voor veel mensen een vast onderdeel van het huishouden. Kleding wassen, drogen en strijken kunnen al snel dagelijkse bezigheden worden. Wij geven u daarom graag wat tips en trucs om het wassen en vooral het drogen van uw kleding veel eenvoudiger en sneller te laten gaan.

Wat heeft u nodig voor het drogen van uw kleding?


Net zo belangrijk als het wassen van uw kleding, is het goed laten drogen. Verkeerd drogen van uw was, vooral binnenshuis, kan namelijk tot een toename in stof, huismijt en luchtvochtigheid zorgen. Wij hebben een aantal tips voor het goed drogen:

  • Zorg voor een aparte droogruimte. Deze ruimte moet zowel goed verwarmd als geventileerd kunnen worden. Zo zorgt u ervoor dat de hoeveelheid stof en de luchtvochtigheid in de rest van uw huis niet toeneemt.
  • Zorg ervoor dat u uw was al zo droog mogelijk aan de lijn hangt. Centrifugeer uw was daarom nog een extra keer in de wasmachine. Of wring uw was goed uit voordat u het ophangt.
  • Wanneer u uw was ophangt, hang dan kledingstukken niet over elkaar heen. Hang alle kledingstukken goed uit. Op deze manier droogt uw kleding sneller en is er minder kans dat de luchtvochtigheid van uw huis aangetast wordt.

Om deze tips in de praktijk te kunnen toepassen, kunnen wij u aanraden om een droogrek, een waslijn en knijpers te kopen. Droogrekken zijn er in verschillende maten. Zo kunt u uw was ook eenvoudig in de kamer ophangen wanneer u geen aparte wasruimte heeft. Zorg er wel voor dat deze was niet te lang in de kamer hoeft te hangen.

Waar kunt u het beste uw was drogen?


Zoals al eerder gezegd, kunt u het beste uw was in een aparte kamer wassen en drogen. Door de was in een andere kamer op te hangen, kunt u de verwarming alleen in deze kamer aan zetten. Hierdoor droogt de was nog sneller. Hierbij voorkomt u ook dat u zelf in de extra warmte en dampen lucht hoeft te zitten. De kamer kunt u dan ook makkelijk ventileren zonder zelf op de tocht te hoeven zitten.

Het beste is om, in de zomer of als de temperatuur buiten wat hoger is, de was buiten te laten drogen. De was droogt hierdoor snel, heeft geen invloed op het binnenklimaat van uw huis en ruikt lekker fris door de wind en natuur. Als u geen tuin heeft en in een flat woont, is een balkon ook al helemaal prima voor het drogen en laten uitwaaien van uw was.

Wat kunt u kopen voor het drogen van uw was?


Bij wassen en drogen zijn de juiste accessoires onmisbaar. Zoals al eerder hierboven genoemd, kunt u knijpers en een droogrek kopen om uw was aan de lucht te laten drogen. Een wanddroger, standaard bevestigd aan de muur, kan ook een goede optie zijn. Deze kunt u dan in de aparte droogruimte ophangen en uitklappen wanneer u de was wilt ophangen.

Een wasdroger is een goed idee als u geen aparte wasruimte heeft en er weinig ruimte is in uw woon- of slaapkamer voor droogrekken. Zorg er wel voor dat u wasdrogerballen bij de was doet. Wasdrogerballen zorgen ervoor dat uw kleding nog sneller droogt. Ook kloppen deze ballen uw was lekker luchtig op.

Wilt u uw was buiten ophangen in de zomer? Dan kan een droogmolen een mooie aanwinst zijn voor uw tuin. Een molen is vooral handig omdat u deze kunt meedraaien met de stand van de zon. Maar ook een waslijn is al een praktische oplossing voor het buiten hangen van uw was. Deze laatste is vooral handig als u een balkon heeft.

Al deze producten voor sneller en eenvoudiger wassen en drogen van uw was, kunt u kopen in onze online winkel van Huis-en-Comfort. Bestel ze hier eenvoudig en snel.