Ontvang nu €5 korting* - Voordeelcode: MH245

Voorwaarden

*Uw tegoedbon ter waarde van € 5 is slechts eenmalig geldig vanaf een minimaal aankoopbedrag van € 39 bij een bestelling tot en met 26-05-2024. Uitbetaling in contanten is niet mogelijk. De actie is niet overdraagbaar en geldt niet in combinatie met andere acties of bij samenwerkingspartners. De voordeelcode moet bij de bestelling worden vermeld. Wanneer het uiteindelijke aankoopbedrag door herroeping lager is dan het vereiste minimale aankoopbedrag, behouden wij ons het recht voor de tegoedbon te annuleren. In dat geval moet de waarde van niet-geretourneerde artikelen volledig worden betaald. De tegoedbon kan niet worden gebruikt voor reeds geplaatste bestellingen. Cadeaubonnen, boeken en tijdschriften zijn uitgesloten van de actie.

logo

Friteuses

12 artikel(en)
Sorteren op

Koopgids - Friteuses

Welke soorten friteuses zijn er?

Fabrikanten zoals Severin, GOURMETMAXX of ELTA bieden verschillende soorten friteuses aan, elk met hun eigen werkingsprincipes. Elke variant heeft daarom verschillende voordelen die u moet overwegen bij het online kopen van een friteuse:

De eenvoudigste optie is de frituurschaal (bijvoorbeeld van Karl Krüger), die geen aparte stroombron nodig heeft en eenvoudig op het fornuis kan worden gebruikt. Het is een pan met een zeefinzetstuk waarin u bijvoorbeeld friet, kipnuggets en andere kleine hapjes knapperig kunt frituren. Een goed voorbeeld hiervan is de emaille frituurschaal van Karl Krüger met een roestvrijstalen zeefinzetstuk. Het voordeel van frituurschalen is dat ze gemakkelijk in de kast kunnen worden opgeborgen en indien nodig gestapeld kunnen worden.

De klassieker is de friteuse, waarin olie of vet in het binnenste reservoir wordt verwarmd. Voedsel wordt hierin in een mandje geplaatst dat in de hete olie wordt ondergedompeld tot het gaar is. Het verwarmingselement bevindt zich meestal onder het oliereservoir, zodat de olie in het hele reservoir op dezelfde temperatuur kan worden verwarmd. Dit leidt tot heerlijke en bijzonder knapperige resultaten.

Tip: Mini-friteuses zijn ideaal voor alleenstaanden of huishoudens met 2 personen met beperkte ruimte. Ze zijn bijzonder smal en sommige zijn ook verkrijgbaar als 2-in-1-model. Een populaire optie is bijvoorbeeld de combinatie van een friteuse en fondue, waarmee u veel ruimte bespaart en van verschillende gerechten kunt genieten.

Als het verwarmingselement niet onder, maar direct in het oliereservoir zit, is er sprake van een zogenaamde koude zone-friteuse. Hierin wordt het vet sneller verwarmd en stijgt het na korte tijd naar boven, waar het afkoelt en langs de buitenwanden naar beneden zakt. Het verschil met de klassieke methode is dat de temperaturen op de bodem van het reservoir hier aanzienlijk lager zijn en de neerdalende frituurresten daar niet kunnen verbranden. Dit heeft twee voordelen: 1. Op deze manier kan er geen schadelijk acrylamide ontstaan en 2. het frituurvet kan langer worden gebruikt, wat goed is voor het milieu en de portemonnee.

Heteluchtfriteuses zijn bijzonder populair omdat ze (bijna) geen vet nodig hebben en daarom aanzienlijk minder calorieën bevatten, waardoor de smaak van voedsel behouden blijft. Ze frituren hier namelijk niet in vet, maar in een hete luchtstroom. Het kan iets langer duren, maar het resultaat is de moeite waard om te zien en te proeven. Een ander voordeel is dat er geen onaangename frituurgeur ontstaat en de apparaten meestal eenvoudig te reinigen zijn.