Ontvang nu €5 korting* - Voordeelcode: MH245

Voorwaarden

*Uw tegoedbon ter waarde van € 5 is slechts eenmalig geldig vanaf een minimaal aankoopbedrag van € 39 bij een bestelling tot en met 26-05-2024. Uitbetaling in contanten is niet mogelijk. De actie is niet overdraagbaar en geldt niet in combinatie met andere acties of bij samenwerkingspartners. De voordeelcode moet bij de bestelling worden vermeld. Wanneer het uiteindelijke aankoopbedrag door herroeping lager is dan het vereiste minimale aankoopbedrag, behouden wij ons het recht voor de tegoedbon te annuleren. In dat geval moet de waarde van niet-geretourneerde artikelen volledig worden betaald. De tegoedbon kan niet worden gebruikt voor reeds geplaatste bestellingen. Cadeaubonnen, boeken en tijdschriften zijn uitgesloten van de actie.

logo

Serviessets

12 artikel(en)
Sorteren op

Serviessets - Veelgestelde vragen

Welke soorten serviessets zijn er?

Over het algemeen kunnen de volgende soorten serviessets worden onderscheiden:

Een koffieservies bestaat uit kopjes, schoteltjes en kleine gebaksbordjes, ook wel dessertbordjes genoemd. Een koffieservies omvat ook een koffie- of theepot, een suikerpot en een melkkannetje. In tegenstelling tot de grote koffiekan is de theepot kleiner maar boller. Een theeservies kan in sommige gevallen ook nog een warmhoudplaatje bevatten.

Koffie- en theeserviezen zijn meestal verkrijgbaar voor 6 of 12 personen en kunnen indien nodig worden omgevormd tot ontbijtsets door extra serviesstukken toe te voegen, zoals ontbijtborden, eierdopjes of jampotten. Voor degenen die van minimalisme houden: de eenvoudigste versie van een ontbijtset voor 4 personen bestaat uit 8 delen, namelijk een dessertbord en een kopje per persoon.

Of het nu voor lunch of diner is, hoofdgerechten worden geserveerd op het zogenaamde tafelservies, dat meestal bestaat uit een soepbord en een dinerbord (ook wel "groot bord" genoemd). Sommige sets bevatten ook nog kommen, serveerschalen of sauskommen.

Het combiservies is een echt totaalpakket. Het combineert een koffie- en een tafelservies en bevat dus soepborden, grote en kleine dinerborden, kopjes en schoteltjes. Afhankelijk van de set kunnen er ook nog bekers, onderzetters, eierdopjes, suikerpot en melkkannetje zijn inbegrepen. Daarom kan een combiservies 20-delig, 30-delig of zelfs 62-delig zijn.