Tuinfiguren

28 artikel(en)
Sorteren op

Koopgids - Tuinbeelden

Welke tuinbeelden zijn er?

De tijden waarin tuinbeelden uitsluitend werden geassocieerd met tuinkabouters, zijn al lang voorbij. Hoewel de meest bekende voortuinbewoners van Duitsland (zo wordt gezegd) inmiddels de status van cultobject hebben bereikt en tegenwoordig niet alleen in Duitsland, maar over de hele wereld bijzonder populair zijn. Maar zelfs degenen die zich nog steeds niet kunnen verzoenen met de eigenaardige tuinkabouters, vinden in de online winkel van Huis & Comfort een breed scala aan decoratieve tuinbeelden van allerlei aard.

Met name sprookjes- en dierenfiguren lenen zich uitstekend om tuinen op een individuele manier te decoreren en er een betoverende plek van te maken waar jong en oud graag vertoeven. Tuindecoratie kan er niet alleen mooi uitzien, maar ook een praktisch doel dienen. Uitgerust met kleine zonnepanelen en een opslag voor de nacht zorgen sommige beelden ervoor dat het 's nachts letterlijk helder wordt. De mooie zonneversiering betovert overdag met schattige diermotieven zoals stokstaartjes of kikkers en slaat milieuvriendelijke en gratis zonne-energie op om 's avonds en 's nachts de tuinpaden te verlichten. Tip: Zonneverlichting als LED-decoratie heeft het voordeel dat ze zeer robuust zijn en een lange levensduur van meerdere uren bieden.

De meeste tuinbeelden worden eenvoudig in de borders tussen de bloemen geplaatst of dienen als decoratie langs tuinpaden. Er zijn echter ook tuinsteekfiguren op lange staven die in de grond gestoken kunnen worden en zo goed zichtbaar zijn naast hogere planten. Zelfs bomen of muren kunnen worden versierd. Hiervoor is een boomhanger bijzonder geschikt, die aan een tak kan worden bevestigd, of een klankspeeltje, dat met zijn geweldige visuele en akoestische effecten een bijzonder effect heeft.

Naast het motief en de bevestigingsmethode verschillen tuinbeelden natuurlijk ook in het materiaal waaruit ze zijn gemaakt.